Skip to main content

Persoonlijke ontwikkeling

De belangrijkste relatie is de relatie met jezelf. Investeren in die relatie is daarom een goede zaak. Door je persoonlijk te ontwikkelen krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je wilt, wat je ervaart en waar je voor staat. Je staat steviger aan het stuur van je eigen leven. Dat geeft kracht en vertrouwen. En dat zorgt weer voor positiviteit, geluk en flow. Bovendien heeft een gezonde verbinding met jezelf een gunstige invloed op je relaties met anderen.

Als coach begeleid ik mensen die willen groeien of mensen die zijn vastgelopen in hun leven en weer in beweging willen komen. Ook voor begeleiding bij het herstel van een impactvolle gebeurtenis of bij het verwerken van een ingrijpend verlies kun je bij mij terecht. En verder met vragen als:

  • Ik wil het gevoel ervaren dat ik steviger sta
  • Ik wil mezelf meer laten zien zoals ik werkelijk ben
  • Ik sta voor een belangrijke keuze en kom er niet uit
  • Ik wil (weer) leven in plaats van overleven
  • Ik wil beter kunnen voelen en woorden geven aan mijn gevoelens
  • Ik wil niet meer vechten of pleasen
  • Ik blokkeer in een groep, hoe ga ik daar mee om?
  • Ik bevind me in een conflictsituatie
  • Hoe ga ik om met hoge verwachtingen en het stellen van grenzen?
  • Ik heb last van angst of schaamte en wil meer vertrouwen voelen

Meer ruimte voor jezelf

Door coaching ontstaat er vaak meer rust en ruimte, ga je op een mildere manier naar jezelf kijken, word je meer jezelf en ga je meer het leven leiden zoals jij dat graag wil.

Zo werk ik

Ik start altijd eerst met een kennismakingsgesprek omdat het belangrijk is dat je je bij mij op je gemak voelt. De focus tijdens zo’n eerste gesprek ligt verder op het scherp krijgen van jouw vraag en wat je wil bereiken. Zo krijg je een indruk van wie ik ben, hoe ik werk en merken we allebei of er een klik is. Belangrijk om een goede basis te leggen voor een veilige en succesvolle samenwerking.

Ik hanteer een integratieve aanpak. Dat wil zeggen dat het gaat om alle aspecten van jou als mens: cognitief, gedrag, gevoel, identiteit en zingeving, binnen het systeem waarin je beweegt. Het is maatwerk, specifiek voor jou en jouw vraag. Om je echt te ontwikkelen, moet je zijn waar het spannend is. Ik breng je daar door een spiegel voor je te zijn en je liefdevol te confronteren.

Er kunnen verschillende werkvormen aan de orde komen. Naast gesprekken en (creatieve) oefeningen kunnen in sommige situaties opstellingen waardevolle inzichten geven in dieperliggende, onbewuste blokkades of patronen. Naast methodieken voor adem, bewustzijn en lichaamswerk, werk ik met  methodes als Voice Dialoque, TA (Transactionele Analyse), Systemisch Werk (Franz Ruppert en Bert Hellinger) en de Polyvagaal Theorie.

Contact

Bel, mail of app mij. We kunnen dan samen bekijken waar je precies behoefte aan hebt, of ik als coach bij jou pas en of mijn werkwijze jou bevalt.

Wat coachees na afloop zeggen

“Als coach heb jij het vermogen vanuit warmte en respect, rust en helderheid te brengen. ik heb bij jou het gevoel dat het ‘oordeelvrij zijn’ overstegen kan worden en dat ervaar ik als erg bijzonder en waardevol als coachee.”

“Ik ben enorm gegroeid onder jouw coachende aanpak en positieve benadering waarbij ik hard door je werd uitgedaagd mijn comfortzone te verlaten maar ook enorm werd beloond voor mijn inspanningen door jouw positieve feedback.”

“Dit coachtraject is oprecht m’n mooiste cadeau aan mezelf in jaren. Ik ben mezelf tegengekomen en ben door weerstand heen gegaan. Dat was spannend, moeilijk en soms zelfs eng, maar het was zo de moeite waard. M’n hart is open gegaan, waardoor ik voel dat ik leef, met alle hoogte en dieptepunten. Hierdoor ben ik dichterbij mezelf gekomen, wat meer rust en vertrouwen geeft en dat is zo de moeite waard.”

“Heel fijn en rustig. Ik kon echt mezelf zijn.”

“Nadat ik eerder dit jaar gescheiden ben voelde ik in alles dat ik nog een tweede coachingstraject bij Chantal wilde doen. En wauw, wat ik heb weer een mooie reis mogen maken! Nog meer dan de eerste keer voelde Chantal precies aan wat ik nodig had. De oefeningen en opdrachten die we deden pasten elke keer precies bij de fase waarin zat. Het leeswerk wat ik kreeg hielp om mezelf beter te begrijpen en om meer uit het traject te halen. Ik kijk met heel veel liefde en dankbaarheid terug op deze reis naar mezelf.”

Chantal van Aarle
EFT Relatietherapeut & Coach
Bleijendaalseweg 11a
5258 SR Berlicum
Plan je route via Google Maps 

Contactgegevens
Bel of WhatsApp: 0611 593 596
Mail: mail@chantalvanaarle.com
LinkedIn: Chantal van Aarle