Skip to main content
mag ik je aanraken
het zacht maken
waar het hard is
het hart is
Niels Zwakhals

Relatietherapie

Praten over je relatie onder deskundige begeleiding kan helpen. Een effectieve manier om dit te doen is EFT (Emotionally Focused Therapy). Dat is een vorm van relatietherapie, bedoeld om de verbinding te herstellen of te versterken.

Ik merk dat EFT heel populair is en dat veel stellen hier specifiek naar op zoek zijn. Dat is ook wel begrijpelijk omdat onderzoek uitwijst dat EFT heel goed werkt.

Bouwen aan goede basis

Ieder stel maakt moeilijke momenten mee. Momenten van gebrek aan verbinding, ruzies, misverstanden. Negatieve interacties zijn onvermijdelijk in een relatie. De vraag is of jullie kunnen terugveren. Of je opnieuw op elkaar kunt afstemmen en uitreiken om de verbinding te herstellen.

Als pogingen om toenadering te zoeken mislukken, gaan we over op andere strategieën. Er worden bepaalde stappen gezet om moeilijke gevoelens te hanteren. Bijvoorbeeld: aanvallen (een stapje naar voren) of terugtrekken (een stapje naar achter).

Als dit langere tijd aanhoudt, wordt het een patroon. En dan brengt het vaak een hele kettingreactie aan emoties teweeg. Het resultaat is dan dat jullie je verward, teleurgesteld en moedeloos voelen. Eenzaam en van elkaar verwijderd.

Tijdens eft-therapie bied ik een veilige setting om de negatieve patronen die in jullie relatie zijn ontstaan, op te sporen. Als jullie inzicht hebben in het negatieve patroon, geeft dat ruimte om op een nieuwe manier met elkaar om te gaan. Stap voor stap werken aan een steviger fundament. Het gevolg is meer wederzijds begrip, openheid, vertrouwen en verbinding.

Contact

Bel, mail of app me en we bekijken wat ik voor jullie/jou kan betekenen.

Wat stellen na afloop zeggen

“We voelden in eerste instantie toch wel een soort van drempel, maar wat zijn we blij dat we in onszelf hebben geïnvesteerd! Want dat is het, een investering in je relatie. We hebben het als heel fijn ervaren om objectief – en in alle rust – te kunnen bespreken wat onze valkuilen zijn. Chantal is daarbij doortastend waarbij ze je met subtiele vragen meer inzage geeft in je eigen gedrag. Dit gedrag (en bijbehorend gevoel) bespreekbaar maken, klaart niet alleen de lucht, maar zorgt ook voor meer begrip voor elkaar. We zouden dit iedereen aanbevelen – met of zonder aanleiding – en gaan graag in de toekomst nog eens voor wat reflectie terug naar Chantal.”

“Wij zijn als koppel en als individu flink gegroeid onder jouw kundige begeleiding, waarbij wij de begeleiding hebben ervaren als “wind in de rug” om tot de juiste route te komen. Prettig, niet dwingend, maar overtuigend aanwezig.”

“We zijn heel erg blij dat we de keuze hebben gemaakt om bij Chantal in relatietherapie te gaan, het heeft ons echt heel goed geholpen en wanneer het nodig is dan zullen wij ook laagdrempelig opnieuw in therapie gaan.”

“We lijken een manier gevonden te hebben om in de toekomst herhaling van de situatie te voorkomen door meer aandacht en bespreekbaar maken.”

“Meer inzicht in de dingen in onze relatie waar we tegenaan lopen en wat met name onze diepere ideeën en gevoelens daarbij zijn, die in het dagelijks leven niet boven water komen. Fijn om met een objectief iemand, die niet oordelend is, met enige regelmaat te spreken over onze relatie. Zo heb je een vastomlijnd moment en hoef je niet elke avond op de bank te denken of je het er weer over gaat hebben.”

“Met ons als koppel gaat het veel beter dankzij je hulp. Natuurlijk zijn we er nog lang niet en moeten we blijven werken.”

“Nieuwe manier van kijken naar elkaar. Genoeg vertrouwen om met elkaar verder te gaan. Met handvaten om ons ‘scherp te houden’.”

“Je vroeg ons een keer hoe we de afgelopen periode ‘gedanst’ hadden. Nu gebruiken we de quote: If you stumble, make it part of the dance.”

“We begrijpen ons probleem en hebben elkaar beter leren kennen. We weten beter wat we moeten doen om onze relatie goed te houden.”

Chantal van Aarle
EFT Relatietherapeut & Coach
Bleijendaalseweg 11a
5258 SR Berlicum
Plan je route via Google Maps 

Contactgegevens
Bel of WhatsApp: 0611 593 596
Mail: mail@chantalvanaarle.com
LinkedIn: Chantal van Aarle